Виталий Кличко се отказа да става президент след съкрушителните прогнози за преднина на един от опонентите му

Виталий Кличко се отметна от намеренията си и се отказа да се кандидатира за президент на Украйна. Бившият боксьор явно се стресна от социологическите проучвания, които предвиждат съкрушителна победа на един от опонентите му - Пьотр Порошенко.

[caption id="attachment_404099" align="alignleft" width="300"]Виталий Кличко няма да се кандидатира за президент на Украйна Виталий Кличко няма да се кандидатира за президент на Украйна[/caption]

По време на конгрес на водената от него партия - "Удар", Виталий Кличко е заявил, че е размислил и се е отказал да се бори за президентския стол. Вместо това екс боксьорът е намислил да се включи в надпреварата за кмет на столицата на Украйна - Киев. Нещо повече, един от лидерите на опозицията в страната не само, че се отказва от президентските избори, ами дори е намислил да подкрепи фаворита в надпреварата Порошенко, който се явява на вота като кандидат на демократите.

На пресконференцията Виталий Кличко е изтъкнал още, че за него партията му е доказала, че е победител, най-вече заради факта, че са успели да се преборят на парламентарните избори през 2012 и да вземат властта от престъпниците, научиха от БЛИЦ.