Съветвал го да не си търси парите от Петя Славова

Преди броени минути излезе нова информация, свързана с убийството на варненския бизнесмен Борислав Манджуков.

В интервю за вестник „Галерия”, Явор Дачков, който е зам.-главен редактор на медията заявява, че преди да бъде убит, Борислав Манджуков му разказал, че Цветан Цветанов е разпънал политически чадър над Петя Славова. Бившият вътрешен министър бил придружен от Славова по време на едно от посещенията му в Катар. По-късно Борислав Манджуков е бил задържан при операция „Цигараджиите”.

[caption id="attachment_403766" align="alignleft" width="300"]Борислав Манджуков бил заплашван от Цветан Цветанов Борислав Манджуков бил заплашван от Цветан Цветанов[/caption]

С него е разговарял лично тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов, който го е заплашил, че ще пострада сериозно, ако продължи да си търси парите от банката на Петя Славова. Явор Дачков разказва, че се срещнал с Борислав Манджуков във връзка със заведеното срещу него дело от собственичката на „Инвестбанк” Петя Славова, заради публикация, поместена на страниците на вестник „Галерия”. Журналистът разказва, че при него отишли хора, които са били измамени от Петя Славова. Те показали документи, от които станало ясно, че Славова е източила от сметките им солидна сума пари (около 10 милиона лева). Дачков посочва, че банкерката буквално им била откраднала парите.

Той припомня, че по време на пресконференция, дадена през 2012 година е заявил, че за разлика от подсъдните акции на вътрешния министър (тогава Цветан Цветанов), Славова продължава да се разхожда на свобода. Освен това журналистът подчертава, че в банката на Славова, която е в несъстоятелност, са извършвани огромни нарушения. По това време дошли и разкритията за подкупите, които Славова е давала на висши държавни чиновници. Тази информация бе потвърдена и от бившия счетоводител на „Инвестбанк”.

Дачков помолил варненския бизнесмен да му стане свидетел по делото, което завела банкерката Петя Славова срещу него. Приживе, Манджуков се жалвал, че и от неговите сметки в „Инвестбанк”, са били източени близо четири милиона лева. От ръководството на вестника настояват Цветан Цветанов и Петя Славова да бъдат арестувани и разпитани за убийството на Борислав Манджуков, пише pik.bg.