Виктор Янукович смята да си върне властта в Украйна чрез война

Виктор Янукович планира военни действия в Украйна. Тази информация беше разпространена малко по-рано тази вечер от украинският новинарски сайт "Обозреватель". От там твърдят, че данните, с които разполагат, са напълно достоверни и идват от техни източници от руската медия "Наша версия" , която е част от холдинга "Съвършено секретно".

[caption id="attachment_403757" align="alignleft" width="300"]Виктор Янукович гласи война? Виктор Янукович гласи война?[/caption]

По техните думи до няколко дена се очаква изявление на Виктор Янукович, с което той официално да заяви намеренията си, а именно, да нахлуе в Украйна с помощта на военна сила. Според авторите на статията в украинския сайт, е въпрос на дни Виктор Янукович да обяви началото на военна кампания в страната. Целта на бившия вече президент е ясна - да си възвърне поста, от който беше изгонен, а с това - и властта в Украйна.

Според слуховете част от украинците го подкрепят и са готови да му помогнат да се върне на поста. Като пример е изтъкнат митинг, състоял се през изминалия уикенд в Одеса, на който бяха издигнати много лозунги с призиви към Виктор Янукович за завръщането му.

Любопитното е, че статията за евентуална военна операция в Украйна, не е подписана от автора с истинското му име. Вместо това е използван псевдонимът Влад Кримски. Което наведе голяма част от онлайн потребителите на съмнения за истинността на информацията, научиха от БЛИЦ. "Сигурно пак се търси опит за провокация", коментират форумци.