Състоянието на Михаел Шумахер не се е променило от падането му през декември, експерти са скептични, че легендата някога ще се събуди

Състоянието на Михаел Шумахер не се е подобрило от тежкия инцидент през декември, след който легендата във Формула 1 изпадна в кома. Нещо повече, експерти коментират, че при това положение феновете на звездата трябва да се подготвят за най-лошия сценарий за любимеца им. А именно - Шумахер да остане в кома цял живот.

[caption id="attachment_403751" align="alignleft" width="300"]Състоянието на Михаел Шумахер не се подобрява Състоянието на Михаел Шумахер не се подобрява[/caption]

Мрачната прогноза идва от Гари Харстейн, който дълги години заемаше поста медицински директор на Формула 1. Според експерта времето, което минава от инцидента, не е в полза на Шуми. "Колкото повече минава времето, толкова повече намаляват шансовете състоянието на Михаел Шумахер да се подобри", убеден е специалистът. Харстейн смята, че най-вероятно бившият пилот от Формула 1 ще остане в кома за цял живот, за ужас на феновете и близките му.

Специалистът потвърди появилата се информация, че Пилето е отслабнал с 20 килограма. "Нормално е в това състояние да загуби около 25% от теглото си", коментира Харстейн. Последствията от загубата на теглото обаче далеч не са така страшни, не и на този етап, научиха от New York Daily News, цитирани от бТВ.

Припомняме ви, че Михаел Шумахер падна лошо на главата си по време на ски спускане през декември миналата година и от тогава е в кома.