Магдалена Ташева и Мария Габриел се сджафкаха по темата Украйна

Лют скандал се разрази тази сутрин в ефира на Българската национална телевизия.

Депутатката от „Атака” Магдалена Ташева заяви, че именно благодарение на участието на националистическата партия в Консултативния съвет по национална сигурност, е отпаднал войнствения проект за декларацията на Украйна. Тя обаче бе категорична, че решението на КСНС легитимира неонацисткото правителство на Киев, което е подкрепяно и от ЕС, а зад всичко това стои САЩ. Ташева подчерта, че в резултат на този преврат, са изгубили живота си 103-ма човека.

[caption id="attachment_403660" align="alignleft" width="300"]Скандалът в ефира на БНТ бе заформен от националистката Магдалена Ташева Скандалът в ефира на БНТ бе заформен от националистката Магдалена Ташева[/caption]

Евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел я контрира, че за страната ни е било от особена важност да излезе с единна позиция по този въпрос и допълни, че решението за непризнаването на референдума в Крим, е правилното. Тя припомни, че страната ни е част от ЕС и НАТО, допълвайки, че декларацията, с която излезе КСНС е много балансирана. Нервите на Ташева обаче не издържаха при това изявление на Габриел и тя започна да я прекъсва. Представителката на националистическата партия не спираше да твърди, че опонентката й изрича неверни твърдения. Тя упрекна Габриел, че защитава нацисти, допълвайки, че референдумът, на който е била наблюдател, се е провел по изключително честен начин и не е забелязала нередности. Ташева заяви в прав текст на Габриел, че пропагандата им, е отвратителна.

Евродепутатката Мария Габриел също не й остана длъжна и на свой ред се опита да защити позицията си. Трудно се разбираше коя какво искаше да каже, тъй като се надприказваха една друга. Водещите трябваше да влязат в ролята на рефери, за да успокоят гостите си и да ги накарат да се изслушват. Обстановката в студиото се успокои, след като към разговора се присъедини и депутатът от БСП Валери Жаблянов. Той подчерта, че позицията не се ограничава само до референдума и допълни, че не приема делението на русофили и русофоби. Жаблянов изрази мнение, че президентът Росен Плевнелиев трябва да бъде ясен и категоричен.

Тези думи разпалиха отново Ташева, която категорично определи президента като „палячо” и изрази съжаление, че евродепутат (визирайки Мария Габриел) може да падне до такова ниво, за да го защити, само защото е избрана от ГЕРБ, пише novini.bg.