Зададе им неудобен въпрос, на който така и не получи отговор

Зрител на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин”, притисна в ъгъла водещите Генка Шикерова и Косьо Караджов.

След като поздрави енергично Генка и Косьо, той настоя разгневен, да кажат истинската причина, поради която публицистичното предаване „Лице в лице”, бе свалено от екран. Покрай търсенето на отговора на въпроса си, ранобудният зрител се възползва от възможността да изрази негодуванието си от факта, че любимото му публицистично предаване, което бе излъчвано в следобедните часове в ефира на медията, е заменено от поредната турска сапунка. Той възрази, че от множеството турски сериали, които бълват медиите, вече ще станем турци.

[caption id="attachment_403652" align="alignleft" width="300"]Генка Шикерова се опита да излезе от неудобната ситуация Генка Шикерова се опита да излезе от неудобната ситуация[/caption]

Именно тези думи дадоха възможността на Генка и Косьо да се измъкнат от неудобната ситуация. След като се окопитиха от словесното нападение, двамата му отвърнаха, че няма такава опасност, допълвайки, че има по-голяма вероятност да станем латиноамериканци или американци, тъй като преобладаваща част от сериалите са именно такива, пише Блиц. Зрителят обаче така и не получи отговор на въпроса, който го интересува. Припомняме, че преди близо две седмици се вдигна сериозен шум около „отрязването на главата” на Димитър Цонев, което бе извършено тихомълком. Макар водещият и продуцент на предаването „Лице в лице” да бе сочен като един от най-авторитетните водещи в bTV, новото ръководство не се посвени да го отстрани.

Цонев продължи да води предаването си заедно с Цветанка Ризова до 14 март, а от 17 март, публицистичното предаване бе поверено само на нея, докато не го спряха изцяло. Димитър Цонев, който е външен продуцент на предаването, обяви, че заради наложените от ръководството промени, ще настъпят такива и в договорните му отношения с медията. Разразилият се скандал бе оповестен първоначално в социалната мрежа Фейсбук от двете дами в семейството му – дъщеря му Десислава и съпругата му Мариана. Десислава изрази разочарованието си от това, че в България всяко качествено нещо бива съсипано. Според нея основната цел на свалянето на „Лице в лице” от екран била българският зрител да бъде лишен от възможността си да бъде информиран по конкретни пиперливи теми, засягащи част от политическия ни елит.