Местните далавераджии наддават за фиша

Мълвата носи, че щастливецът уцелил джакпота на 6/49 е ром от Варна.

Запознати със ситуацията твърдят, че сега в морската ни столица ври и кипи – далавераджии не спират да наддават за фиша, с който биха могли да обяснят парите си от незаконна дейност. Вестник „24 часа” отбелязва, че джакпотът от 5.6 млн. лв. е бил спечелен от циганин от нарочения за събаряне квартал „Маскуда”. Медията се позовава на информация на стари комарджии от Варна.

[caption id="attachment_403642" align="alignleft" width="269"]Джакпотът от 6/49 отиде в ръцете на циганин Джакпотът от 6/49 отиде в ръцете на циганин[/caption]

Щастливецът се препитавал с продажба на дрехи на Колхозния пазар, но не е от фамилията на омуртагските роми, които завладели търговията там още от началото на демокрацията. Запознати твърдят, че е съвсем обикновен циганин, беден като църковна мишка. Разиграването на сумата между бандите може да надхвърли 10 милиона лева, твърдят запознати, сред които и доайенът на варненските спортни журналисти Митко Апостолов. Този, който успее да се сдобие с фиша, ще може да оправдае доста крупна сума от нечистите си сделки.

Агоп Гарабедов, който е собственик на заведения за бързо хранене в морската столица твърди, че за момента наддаването е достигнало едва до седем и половина милиона лева. Той твърди, че разполага с тази информация, тъй като в заведенията му, често се отбивали любители на високите залози. Припомняме, че през 2013 година в морската столица по подозрение в документна измама, бе задържана данъчната служителка Бехтие Османова. Тя бе декларирала, че във времето, в което е била служителка в данъчната служба в Разград (през 2011 г.) е ударила джакпота в размер на седем милиона лева. Припомняме, че тогава джакпотът бе спечелен с фиш от Кубрат.

Тото маниаците се гневят, че докато хвърляли стотачки за фишове с надеждата да уцелят джакпота, крупната сума била спечелена от обикновен фиш за 2.80 лева. Вестник „Стандарт” пише, че от ранни зори на Колхозния пазар мечтаят един през друг какво щяха да направят, ако сумата се бе паднала на тях.