Любимецът на публиката – актьорът Асен Блатечки, разкри любопитни истории за мафията и своя личен живот

Не само зрителите харесват Асен Блатечки, преди години фигури от ъндърграунда са предлагали на популярния днес актьор и режисьор, да премине на страната на мафията. Изкушенията са били големи, призна той в ефира на bTV, но за щастие, никога не е прекрачвал онази тънка линия, от която няма връщане назад.

[caption id="attachment_403003" align="alignright" width="300"]Асен Блатечки Асен Блатечки раказа за мафията и личния си живот[/caption]

Това се дължи на много неща и най-вече на семейството. Още от малък Асен Блатечки е научен да си изкарва парите с честен труд. „И така ми е най-сладко!“ - признава той сега в предаването "120 минути". 12-годишният тийнейджър поискал да отиде на море, но неговият баща поставил важно условие, парите за почивката да си изкара сам. Така започнал да работи съвсем не лесна работа и си изградил характер.

После се доказва и в спорта. Като младеж, Асен Блатечки започва да тренира карате и постига впечатляващи успехи - четири пъти подред грабва купата на България. Покрай силовия спорт се запознава и сприятелява с много млади хора. Тогава датират и първите му впечатления от мафията, която се намесва в живота на хората около него.

Обикновено се казва, че всеки млад човек има право на избор, но БГ-мафията знае, как да направи предложението „неустоимо“, спомня си Асен Блатечки. При него не са успели, но някои от познатите, с които той тренира карате навремето, после пресичат онази невидима граница и минават от "тъмната страна". Актьорът държи да си остават както преди - добри познати и избягва да засяга тази болезнена тема.  Той е сигурен, че за всяко нещо си има причина и тя не е, заради добрия живот. Непоправимото може да се случи всеки момент, окажеш ли се сред неподходящи хора, в неподходящото време. При разстрела на Бай Миле, е убит и бодигардът му -  познат от детинство на актьора.  

Без да се впуска в подробности, Асен Блатечки разкрива, че неговият близък приятел не е от мутрите - просто е работел като охранител на човека, убит от мафията.