Жерар Депардийо се отказа от френското си гражданство преди няколко месеца, за да вземе руски паспорт

Жерар Депардийо продължава да изненадва с действията си. След като преди няколко месеца легендарният актьор се отказа от френския си паспорт, за да го смени с руски, звездата отново успя да изуми феновете. Жерар Депардийо стана лице на рекламна кампания под надслов: "Горд съм да бъда руснак".

[caption id="attachment_398901" align="alignleft" width="300"]Жерар Депардийо стана лице на кампания "Горд съм, че съм руснак" Жерар Депардийо стана лице на кампания "Горд съм, че съм руснак"[/caption]

Кампанията рекламира изключително скъпи часовници, които се предлагат единствено в лимитирана серия. Този, с който Жерар Депардийо позира на една от снимките, е украсен с двуглав орел, изработен от чисто злато. Самите цени на моделите не се съобщават, но е сигурно, че ще са по джоба само и единствено на богаташи.

И макар да е ясно, че Жерар Депардийо е взел пари, за да бъде лице на кампанията "Горд съм да бъда руснак" и надали е вложил някакви чувства в това, бившите му вече сънародници от Франция приеха на нож действията му. Французите все още не могат да простят на едно от най-емблематичните за страната лица, че се отказа от френския си паспорт, за да стане гражданин на Русия.

Това се случи на 16 декември миналата година след указ, издаден лично от руския президент Владимир Путин, припомнят от ПИК.