Русата Мария най-вероятно ще бъде върната в България, съдиите в Гърция решават съдбата й

Русата Мария най-вероятно ще бъде върната в България и настанена в дом за деца в Гурково. Съдът в Гърция, който заседава в град Лариса, се събра и проведе последно заседание по делото за попечителство на така наречения "рус ангел" Мария, която беше намерена в цигански катун. Припомняме ви, че българската държава е страна по него и се бори да го спечели.

[caption id="attachment_380114" align="alignleft" width="300"]Русата Мария може да отиде в дом за деца Русата Мария може да отиде в дом за деца[/caption]

Любомир Георгиев, които е българският консул в столицата на Гърция е представил в съда преведен на гръцки Закон за българското гражданство, според който ако едно дете има поне един родител българин, то детето автоматично придобива българско гражданство.

Както знаете проведеното разследване установи, че биологичните родители на детето са Атанас и Саша Русеви от Николаево и двамата с българско гражданство. От потвърден източник научихме, че службите които се занимават със случaя на Мария смятат да я настанят в детски дом в Гурково. За поредeн път адвокатите на ромското семейство, не се явиха на съдебното заседание, тъй като то нямало възможност да си позволи такива.

Решението на съда се очаква да излезе в двумесечен срок, предават от БЛИЦ.