Утре ще бъдат изслушани Светлозар Лазаров и Васил Маринов

Утре Парламентарната вътрешна комисия ще изслуша главния секретар на Министерството на вътрешните работи Светослав Лазаров. По всяка вероятност ще вали дъжд от оставки заради трагедията, която се разигра в Лясковец.

Освен Лазаров, комисията ще изслуша и заместникът на Цветлин Йовчев - Васил Маринов. Това заяви депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов, изречени по време на пресконференцията. От БСП обявиха категорично, че ще искат случаят да бъде разследван и ако има виновни, те да понесат своето наказание. От червените редици посочват, че сигурността на хората е била осигурена с цената на жертва от страна на Специалния отряд за борба с тероризма.

[caption id="attachment_380070" align="alignleft" width="300"]Трагедията в Лясковец ще доведе до дъжд от оставки Трагедията в Лясковец ще доведе до дъжд от оставки[/caption]

Управляващите обявиха, че не е проблем да бъде изпълнено искането на ГЕРБ за създаването на анкетна комисия, но първо трябва да мине изслушването и ако има виновни, да бъдат наказани. Социалистите обявиха, че ще предложат заседанието да се проведе на открити врата и да бъде предавано пряко.

По време на пресконференцията, лидерът на управляващата партия – Сергей Станишев обяви, че основен приоритет за кабинета остава социалната политика. Той изрази задоволство, че в резултат на настояването им, са били отпуснати средства, с които да бъдат подпомогнати пенсионерите за Коледа, както и за това, че е намерен ресурс, който да осигури пенсионерските надбавки и за Великден. Станишев посочи, че другият приоритет, който остава водещ за тях е осигуряването на заетост. Той обяви, че макар 25 000 души да са започнали работа, това по никакъв начин не снема поетите им ангажименти по този въпрос. Станишев посочи, че остава висяща съдбата на хората, които бяха заети по програмите за временна заетост, тъй като към момента са без работа.

Пред представителите на различните медии, лидерът на БСП посочи, че се полагат усилия за рестарт на икономиката. Той обаче сподели, че едно от най-сериозните им опасения е свързано с връщането на предишните управляващи на власт, пише pik.bg, като се позовава на информация на Новини.бг.