Руси Чанев е бил приет в критично състояние в частна клиника в София

Руси Чанев се е разминал на косъм от смъртта днес. Актьорът е бил приет по спешност в частна клиника в София, а причината за състоянието му е "нестабилна стенокардия". Руси Чанев се е почувствал зле днес в дома си и незабавно е потърсил Спешна помощ в Студентската поликлиника. Заради сериозността на състоянието му актьорът незабавно е бил транспортиран до частната клиника.

[caption id="attachment_379264" align="alignleft" width="300"]Руси Чанев се е разминал на косъм от смъртта Руси Чанев се е разминал на косъм от смъртта[/caption]

Лекарите там са обяснили на Руси Чанев, че състоянието му е много тежко и трябва незабавна лекарска намеса. Има дори съмнения, че легендата на родното кино е получил инфаркт на миокарда. Най-вероятно на Руси Чанев ще му бъде поставен стент, с цел стабилизиране на здравословното му състояние.

Руси Чанев е сред най-изтъкнатите български актьори и сценаристи. Сред най-известните му роли във филми са превъплъщенията му в "Авантаж", "Осъдени души", "Мера според мера", на който е и сценарист и "Време разделно". Сътрудничеството му с режисьора Георги Дюлгеров е сред най-успешните в родното кино, предават от БЛИЦ.