Петко Савов все още е в тежко състояние заради раните от куршумите

Петко Савов продължава да е в тежко, макар и стабилно състояние. Докторите са отстранили единия бъбрек на убиеца от Лясковец, а лекарите от болницата във Велико Търново обявиха, че са успели да стабилизират състоянието му. Медиците са оперирали Петко Савов в продължение на четири часа, за да овладеят раните от куршумите.

[caption id="attachment_379258" align="alignleft" width="300"]Петко Савов Петко Савов[/caption]

Лекарите разкриват, че 53-годишният мъж има разкъсвания на червата и ако не настъпят усложнения в състоянието му, Петко Савов най-вероятно ще се възстанови напълно. Отделението на болницата, в което се намира убиецът, е под строга полицейска охрана. Майката на Петко Савов също е била задържана малко по-рано днес, тъй като е пряк свидетел на разигралата се в Лясковец трагедия. Жената е била в жилището им докато синът й стрелял по полицаите.

В същото време от ТВ7 разпространиха снимка на убиеца. Кадърът, запечатал Петко Савов, е направен преди 5 години, буквално месеци преди той да се барикадира в дома си. Черна ирония е фактът, че преди няколко години на метри от дома на Петко Савов се е провело учение на полицаи как да действат в такъв тип ситуации.

Именно такава трагедия се е разиграла рано тази сутрин в Лясковец.