Специалисти съветват да бъдете особено внимателни

Търговските вериги продължават да мамят клиентите си със своите промоции.

Мъж от Враца, се жалва, че си е купил цяло пиле на промоция от един от хипермаркетите в града. Той обаче останал изключително разочарован, когато се прибрал у дома и оставил пилето да се размрази, за да го сготви. При разлеждането му, се отделила вода, която пила повече от половин литър. На практика, това означава, че половината от теглото на пилето, е било съставено от водата.

[caption id="attachment_379019" align="aligncenter" width="300"]Лъжата лъсва щом се приберем у дома Лъжата лъсва щом се приберем у дома[/caption]

Това е поредното доказателство за злоупотребите, които търговците не спират да правят на гърба на своите клиенти. Все по-отъняващия джоб на българина го кара да обръща особено внимание на промоциите. Там обаче отново бива измамен и всъщност привидно по-евтината стока, му излиза доста по-солена от редовната цена.

[caption id="attachment_379020" align="aligncenter" width="300"]Теглото на пилето, обозначено на опаковката Теглото на пилето, обозначено на опаковката[/caption]

За да не бъде голословен, потърпевшият клиент е направил и снимка на закупеното пиле и водата, която е изтекла от него при размразяването му. Клиентът споделя, че му е направило впечатление, че пилето е било сравнително малко на размер, а в същото време теглото му било близо 2 килограма (1.88 кг.).

[caption id="attachment_379021" align="aligncenter" width="300"]Количеството вода след размразяването на продукта Количеството вода след размразяването на продукта[/caption]

Именно този факт го накарал да се усъмни в лоялността на търговската верига и сложил пилето да се размразява в съд, в който да се събира водата. След края на процеса по размразяването му, измерил внимателно течността и се оказало, че е повече от 500 мл. Потърпевшият клиент Емил Костадинов се оплака в рубриката на Нова тв - „Моята новина”. Друга зрителка пък се жалва, че си е купила дъвка, в която е имало косъм. Доста гнусна история… Специалисти обаче съветват да бъдем особено внимателни при избора на продукти, тъй като в крайна сметка потърпевши оставаме ние клиентите.

Особено внимателни трябва да бъдете със срока на годност и вида на продукта. В никакъв случай не си взимайте хранителен продукт, чиято цялост на опаковката е нарушена.