Задава се нов скандал

Високо напрежение се усеща из коридорите на Сметната палата.

Заформилият се в държавната институция скандал е на път да ескалира всеки момент. Един от кандидатите да заемат поста на шефа на Сметната палата – проф. Валери Димитров е половинката на прокурор Михаил Кожарев. Информационна агенция ПИК съобщава, че Горица Кожарева е била засечена от колегите й, да изнася важна информация, касаеща одита на дейността на (МВР) Министерството на вътрешните работи, както и този на правителствения авиоотряд.

[caption id="attachment_378734" align="alignleft" width="300"]Сметната палата се тресе от високо напрежение Сметната палата се тресе от високо напрежение[/caption]

След извършването на одита във Вътрешното министерство, от Дирекция „Одити за съответствие при финансовото управление" към Сметната палата, резултатите са изпратени в документация до секретарката на ипълняващия тогава длъжността вътрешен министър - Цветан Цветанов. Твърди се, че Цветанов се е консултирал със служители на Сметната палата как да реагира по случая с проверката на повереното му ведомство. По-късно въпросното възражение е отбелязано в доклада на палатата.

До същата тази важна информация по неясно какви пътища, се е докопала и Кожарева, която е член на управителното тяло на държавната институция. Неназовани източници, са потвърдили пред информационната агенция, че Кожарева е използвала съпруга си – прокурор Кожарев, за да пренесе секретната информация. По-късно информацията е била предоставена в кабинета на един от високопоставените политици от ДПС. Впоследствие разбира се, информацията бе употребена в атаката срещу шефа на Сметната палата – проф. Валери Симеонов по време на разгорещения дебат, провел се в пленарна зала.

По всичко личи, че Горица Кожарева не жали сили и енергия, само и само да се докопа до поста на проф. Димитров, разбира се не без помощта на влиятелния й съпруг. Михаил Кожарев е и член на Висшия съдебен съвет и има сериозни контакти в средите на управляващата коалиция – БСП и ДПС. Запознати твърдят, че той всячески се опитва да използва влиятелните си контакти, за да уреди Горица на едно от ключовите места в държавната йеархия, пише pik.bg.