Мартин Карбовски е с нов медиен проект, ще изважда на показ най-големия проблем на българите и знаменателно първият му гост е премиерът Орешарски

Скандален и нестандартен, Мартин Карбовски продължава да провокира аудиторията и смята да го прави ежедневно. Хората у нас имат един голям проблем – те не могат да определят, какъв им е всъщност проблема, и оттам тръгва или по-точно, буксува всичко в България. Липсата на мисъл ражда ругатните, а те не водят до диалог. Не може всички политици да са лоши...

Това е мнението на Карбовски в интервю по повод неговия нов медиен проект по ТВ7.

[caption id="attachment_378531" align="alignright" width="300"]Мартин Карбовски: за хората и проблемите Мартин Карбовски: за хората и проблемите[/caption]

В предаването „Дневен ред“ журналистът с най-провокативен език обещава да стои повече зад кадър - в ролята на продуцента, а пред камерата поставя лицето на новините Косьо Филипов. Интересно е, как ще звучи чепатият език на Мартин Карбовски през устата на Никола Филипов?

На фона на констатациите за „добрите“ и „лошите“ в политиката, знаменателен е фактът, че за първи гост при старта на предаването, Мартин Карбовски е поканил премиера Орешарски.

Форматът на предаването е токшоу, чрез което да се помогне на обикновените хора в решаването на ежедневните им проблеми, се обещава в анонса на публицистичното предаване. Карбовски смята, че е открил премълчаваната от другите медии истина за съвременника – неумението да се дефинират проблемите. Азбучна истина е, че половината от решението се състои в правилното условие на всяка задача, а за останало е нужно малко усилие и работа. А именно това е сбърканото у нас, споделя Мартин Карбовски и стига до неудобното за мнозина заключение, че държавата не работи, защото просто хората в нея не работят. А кой успя да ги обезвери за изминалите 25 години и лиши от смисъл труда им, отговорът явно няма да се търси от медията, зад която е известно кой стои.

Според Мартин Карбовски е време да се приложи "добре забравената" сентенция: "Делото за спасяване живота на давещите се, е дело на самите тях!". Всеки поотделно трябва да си с решава проблемите сам. Пречи ли му някой, има си съд и държава, които трябва да си защитават данъкоплатците. Дали ще получи защита, е друг въпрос, коментират в мрежата скептично настроени опоненти на журналиста.

Страхът е проблем. Страхът на обикновените хора, че ако си кажат, проблемите им ще станат огромни. Именно в това не вярва Карбовски и в шоуто се заканва да реши всеки един проблем, като е поканил за първи гост човекът, от когото едва ли не, зависи всичко в България - Орешарски.