Сара Пейлин се нахвърли върху американския президент, че не знае как да се справи с Владимир Путин

Сара Пейлин, бивш кандидат за вицепрезидент на САЩ, взриви медиите по цял свят с изказване. Губернаторът на Аляска говори публично за политиката, водена от президента на страната Барак Обама, окачествявайки я като "слаба". Сара Пейлин е категорична, че единствено призивът на Обама към Русия да проявят сдържаност по отношение на кризата в Крим, е недостатъчен.

[caption id="attachment_378492" align="alignleft" width="300"]Сара Пейлин призова за употреба на ядрено оръжие Сара Пейлин призова за употреба на ядрено оръжие[/caption]

"На злодея Путин трябва да му се отговори подобаващо! И единствено, ако го нападнем с ядрено оръжие ще го накараме да бъде сдържан", изцепи се Сара Пейлин за ужас на дипломати и миротворци по целия свят. По думите на губернатора, САЩ трябва да използват ядрено оръжие срещу Русия, тъй като и Русия притежава такова и не би се поколебала да го използва.

Екс кандидатката за вицепрезидент изтъкна като друга грешка в политиката на Барак Обама фактът, че съкращава бойния арсенал на САЩ, докато "враговете" им увеличават техния. И макар да не спомена за кого говори, експерти са категорични, че Сара Пейлин е намеквала за въоръжението на руската армия, предават от БЛИЦ.

Припомняме ви, че САЩ призова Русия за сдържаност по въпроса с уреждането на кризата в Крим.