България без цензура е успяла да привлече разочарованите от Бойко Борисов избиратели, показват последни проучвания

България без цензура може и да успее да спечели сериозна подкрепа на предстоящите през май избори за Европейски парламент. Социологът Васил Тончев от изтъкнатата социологическа агенция "Сова харис" е категоричен, че България без цензура е успяла да привлече огромна част от избирателите на ГЕРБ и Бойко Борисов, които ги подкрепиха през 2009 година.

[caption id="attachment_348604" align="alignleft" width="300"]България без цензура отмъква избирателите на ГЕРБ България без цензура отмъква избирателите на ГЕРБ[/caption]

Специалистът е категоричен, че въпросните гласоподаватели са разочаровани от ГЕРБ и искат да подкрепят нов проект, който да не се ангажира с опозиционните "ляво" и "дясно". Именно такъв проект виждат част от хората, подкрепящи ГЕРБ, в България без цензура. "Тези избиратели търсят ново политическо представителство, след като оттеглиха подкрепата си от ГЕРБ. И го виждат в Лицето на Николай Бареков и партията му.", обяснява Тончев нагласите на част от българите.

По думите на експерта, социологическите агенции отчитат засилена подкрепа към България без цензура в последните дни, въпреки твърденията на конкурентите му и обвиненията в популизъм. Социологът изтъква още, че България без цензура ще бъдат подкрепени именно от избирателите, които търсят нишата в центъра, а не в ляво или дясно, предават от ПИК.