Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че крадецът вика дръжте крадеца

Бившият премиер на Република България Бойко Борисов категорично отхвърли отправените му по-рано обвинения от лидера на „България без цензура” Николай Бареков.

Бареков твърдеше, че Борисов има тайна къща палат в тузарския софийски квартал „Бояна”. Лидерът на ГЕРБ обаче е категоричен, че в случая крадецът вика дръжте крадеца. Той твърди, че единствената къща, която притежава е тази в Банкя, в която живее и допълни, че всички знаят къде живее и е излишно да коментира тази тема. Бойко Борисов напомни, че това е къщата, в която се е родил, живее и ще умре. Това бяха думите му по повод твърдението на Бареков, че за къщата-палат на Борисов в „Бояна” се плащат грешни пари от касичката на ГЕРБ.

[caption id="attachment_348505" align="alignleft" width="300"]Борисов е категоричен, че в случая крадецът вика дръжте крадеца Борисов е категоричен, че в случая крадецът вика дръжте крадеца[/caption]

По отношение на офисите на ръководената от него партия, Борисов заяви, че има много офиси, за които се плащат съответните наеми и това е описано в счетоводните документи, които са декларирани пред Сметната палата. Той изрази възмущението си от това, че управляващите крият, че средствата от Оперативната програма за развитие на селските райони са на път да бъдат стопирани. Според него страната ни е изправена пред сериозна пропаст, която е повече от очевидна, но въпреки това управляващите продължават да отклоняват вниманието на обществото.

Борисов изтъкна, че за разлика от Николай Бареков не се интересува кой къде и с кого живее, а каква работа върши. В този ред на мисли той изтъкна, че управляващите работят твърде зле. В момента Бойко Борисов е на работно посещение в Дъблин. На нападката на червения депутат Антон Кутев, че по времето на управлението на ГЕРБ здравеопазването е било в колапс, Борисов отговори, че приема оценка единствено от българските граждани, които са го избирали мажоритарно цели два пъти. Борисов твърди, че по времето на управлението на неговия кабинет за сферата на здравеопазването е била заделена рекордна сума в размер на половин милиард лева, при това в най-дълбоката икономическа криза, пише pik.bg.