Разстрелът на Илия Павлов изпреварил тайното намерението на боса да зареже бизнеса и Муптигруп, и да се наслаждава на богатствата си като пенсионер

Още тайни около живота на Илия Павлов продължават да излизат 11 години години след неговото убийство. Със самочувствие на супер богат и влиятелен човек Илия Павлов имал намерение да сложи черта на всичко и да се „пенсионира“. Това разкрива в интервю масонът Васил Стоев - Ампега.

Басистът на известната в миналото рокгрупа „Импулс“ дълги години е близък на Илия Павлов и работи заедно с него в Мултигруп.

[caption id="attachment_342935" align="alignright" width="300"]Илия Павлов с Ампега и Велик масон в САЩ Илия Павлов с Ампега и Велик масон в САЩ[/caption]

Ампега е сред най-активните масони, получил най-висшето 33-то ниво в Щатите и поставил заедно с неколцина други, новото начало на масонството у нас след 10-ти. Той е и последният човек, разговарял с Илия Павлов, малко преди снайперист да го простреля фатално, точно на 7-ми март преди 11 години. Убийството остава сред неразкритите тайни на прехода и въпреки спекулациите, поръчителят е неизвестен.

В онези години Илия Павлов действа с размах и Мултугруп е навсякъде. Има топла отношения и държи монопола на ГАЗПРОМ за целия Балкански полуостров. Връзките му по линия на масонството му отварят врати в чужбина, странно лесно се сдобива с американско поданство, независимо че и с руснаците е също толкова близък. Богатството и влиянието на Илия Павлов са трън в очите на политици и лица от ъндърграунда, затова мнозина биха пожелали смъртта му.

Шефът на Мултигруп замисляше оттегляне от бизнеса, твърди Васил Стоев. През 2002-2003 Илия Павлов вече е натрупал богатство и навлиза все повече в масонството. Признава, че не парите го интересуват вече, има мащабни идеи и връзки в чужбина,  а това плаши политиците.

Босът на Мултигруп в пълна тайна си поръчва яхта, с която да обиколи света. Всъщност, Илия Павлов има намерение да „пенсионира“, за да се наслади на власт и пари,  но килърът прекъсва неговия път, разкрива Ампега в свое интервю за "ШОУ" тези дни.