Тенисист №1 на България бил повален от ниско кръвно

Тенисист номер едно на България – Григор Димитров се е строполил на земята след изтощителния мач с Анди Мъри.

Случката се е разиграла след изморителния мач на полуфиналите на турнира, който се провежда в Акапулко. Заради инцидента, той веднага бил отведен в лечебно заведение, отбелязва „Тенискафе“. Гришо успя да се наложи над британеца в три сета, след което спечели трофея и след успех над Кевин Андерсън от ЮАР на финала.

[caption id="attachment_313887" align="alignleft" width="300"]Григор Димитров бил повален от ниско кръвно Григор Димитров бил повален от ниско кръвно[/caption]

Близки до Гришо споделят, че напоследък той е бил сериозно преуморен, а в допълнение е страдал и от ниско кръвно. Именно ниското кръвно се е превърнало в причина за припадъка му. След мача, тенисист номер едно на България бил отведен в лечебно заведение, където е получил допълнителна медицинска помощ. Не се е наложило Гришо да бъде хоспитализиран. След взетите мерки от страна на медиците, той се върнал в хотела. Доктор Марио Мършант споделя, че не се е налагало Гришо да бъде изнасян на носилка, той дори е събрал сили да се придвижи сам до линейката, без чужда помощ.

Въпреки преумората и здравословните проблеми обаче, Гришо успя да стигне до втория си значим трофей в кариерата. Той не само, че стисна зъби, ами издържа и новия трисетов трилър на финала срещу Андерсън. За капак той завърши с тайбрек в третия сет.

След триумфалната победа на Гришо, бившият му треньор Патрик Муратоглу написа в профила си в социалната мрежа Туитър, че хлапето се е превърнало в истински мъж. Той продължава да следи много внимателно изявите на тенисист номер едно на България. В момента французинът е треньор на приятелката си Серина Уилямс. Вероятно бившият му треньор е гледал финала на Гришо срещу Кевин Андерсън от ЮАР, който сънародникът ни успя да спечели с 2:1 сета и ликува с титлата си в Акапулко. Специалистът неведнъж е заявявал, че Гришо притежава всичко необходимо, за да се превърне в един от най-добрите тенисисти в света, пише Блиц.