Готвят се да окървавят Националния празник

Носи се мълвата, че Димитър Ангелов-Дучето и Елена Ваташка, която е председател Сдружението на футболните фенове, готвят протест на ултраси.

Крайната цел на мероприятието е да се стигне до сблъсъци и кръвопролитие, както се случи на протеста под тепетата. За дата на протеста е определен 3 март - Националния празник на България. Твърди се, че проявата отново е организирана от задкулисната коалиция „Мишо Бирата”, но този на протестиращите ще плати ексвътрешният министър Румен Петков, отбелязва на страниците си вестник „Монитор”. Парите са осигурени от спонсорите на Георги Първанов, които стоят зад проекта АБВ.

[caption id="attachment_307356" align="alignleft" width="300"]Първанов, Бойко и Петков с последен опит да бутнат кабинета Първанов, Бойко и Петков с последен опит да бутнат кабинета[/caption]

Сред тях е и енергийният бос Богомил Манчев, който бе обвиняем за източването на милиони левове от проекта за АЕЦ „Белене”. Запознати посочват, че това ще е поредният напън на Георги Първанов, Румен Петков и Бойко Борисов да бутнат кабинета „Орешарски”. Дучето и Ваташка признаха косвено веднага след погрома в Пловдив, че има план за ново „подпалване” на протестните действия. Съвсем очаквано обаче те подчертаха, че целта им не е да се стига до сблъсъци. В същото време обаче се оказа, че всички арестуваните ултраси са от други градове, а не от Пловдив.

Това доказва, че абсолютно целенасочено агитките са били извозвани до Пловдив. Информацията от прокуратурата сочи, че трима от дадените на съд са от столицата и един от Варна. Предстои да бъде внесен и обвинителен акт срещу мъж от Габрово. Преди няколко дни футболните агитки направиха опит да организират нови сблъсъци – в Кърджали, където трябваше да се гледа делото по имотния иск на мюфтийството. Планът за погром обаче претърпя пълен крах, тъй като полицейските власти задържаха Ваташка и Дучето още на входа на града за снемане на обяснения

Изборни експерти посочват, че последният възможен вариант за свалянето на кабинета „Орешарски”, превъртането на парламентарната рулетка, назначаването на служебен кабинет и съчетаването на изборите е датата 12 март. Този факт обяснява и изнервените опити от страна на играчите да разклатят властта, пише Блиц.