Силните на деня използват служителите за лични цели

Бивш служител на НСО (Национална служба „Охрана”) разкри сделката, която стои зад оставката на шефа на службата – бригаден генерал Тодор Коджейков.

Едва ли някой е повярвал на думите на държавния глава Росен Плевнелиев, който вчера заяви, че оставката на Коджейков е по лични причини. В ефира на Нова тв бившият служител на НСО подп. Николай Марков заяви категорично, че за него тази оставка е „една предизвестена смърт”. Първата хипотеза, която изрази по повод напускането на Коджейков бе, че в случая става въпрос за сделка и уточни, че сделката е в смяната на ръководството на НСО, за да бъде назначено друго лице.

[caption id="attachment_307136" align="alignleft" width="300"]Бившият служител на НСО - подп. Николай Марков Бившият служител на НСО -
подп. Николай Марков[/caption]

Ако тази хипотеза на Марков излезе вярна, това означава, че сегашното ръководство на НСО – Тодор Коджейков и неговият заместник ще заемат друга длъжност. Не се изключва вероятността другата длъжност, която ще заемат също да бъде ключова за страната, но в друга сфера като например енергетиката.

Марков разбира се побърза да се застрахова, че всичко казано дотук е в сферата на хипотезата. Според него тази сделка има за цел да обезоръжи от една страна държавния глава Росен Плевнелиев като човек, който няма почти никаква реална власт. Водещият на сутрешния блок на медията Виктор Николаев пък попита дали сделката не цели да бъде осигурено мълчанието на Тодор Коджейков. На този въпрос Марков отговори категорично, че ако имаме сделка, то несъмнено има продаване и съответно купуване. Той заяви, че не си струва да бъде развивана и другата хипотеза по случая.

Според него обаче най-страшното се крие зад лаконичното обяснение на президента Плевнелиев по случая – „лични причини”. Тези думи навеждат на мисълта, че държавният глава също е част от тази сделка и няма друго логично обяснение. Ако това е така означава, че президентът също е част от задкулисието, което управлява страната ни. Накрая бившият служител на НСО заключи, че според неговата теза, службите се използват за лични цели на силните на деня, пише Блиц.