Фалшива обява за работа в Англия ужили стотици българи

Работа в Англия за наивници - на това се натъкнаха стотици българи, бленуващи за по-добро бъдеще на Острова. Оказа се, че в онлайн пространството върлува измамник, който обещава така жадуваната работа в Англия. Във фалшивата обява се предлага лицензирана работа в Англия и цяла Великобритания с осигурени квартири и храна, поети от работодателя и пълни осигуровки.

[caption id="attachment_306856" align="alignleft" width="300"]Измамници лъжат хората с работа в Англия Измамници лъжат хората с работа в Англия[/caption]

Въпросната обява за работа в Англия е пусната в десетки сайтове в онлайн пространството, а на нея са се вързали стотици хора. Трима от измамените - Цветанка Махмуд, Албена Тонкова и Серхат Басриев се осмелиха да разкажат пред камерите на Нова телевизия за перипетиите си. Албена споделя, че е получила обещание за работа като камериерка, за която ще получава по шест и половина паунда на час. Мъжът и брат й също се навили да заминат с нея - единият като озеленител, а другият - като общ работник.

Всеки от тях превел по 200 лева на измамниците - пари, които им било обяснено, че са за автобусен билет. Когато настъпва денят да заминат обаче, на уговорената среща не се появява никой. По телефона измамниците обяснили, че са катастрофирали и оттогава от няма никаква вест. Репортери на Нова се представиха за търсещи работа в Англия и поискаха да говорят с отговорника за това.

Измамниците поискали 150 лева и започнали да настояват парите да бъдат преведени възможно най-скоро. От полицията са започнали проверка по случая. Схемата обаче продължава да се разиграва необезпокоявано.