Яне Янев също бил вербуван за агент

Николай Колев, по-известен с прякора си Босия хвърли неочаквана „бомба” в ефира на bTV.

Той заяви, че председателят на РЗС Яне Янев е бил вербуван за агент още през 1989 година. Той се е подвизавал под псевдонима „Хлапето”. Николай Колев обаче категорично отказа да разкрие източника си на информация. Най-интересното в случая е, че според твърденията на Босия, Янев е действащ агент и подкрепи думите си с факта, че името му не е било оповестено от Комисията по досиетата.

[caption id="attachment_306727" align="alignleft" width="300"]Николай Колев-Босия разкри истината за Яне Янев Николай Колев-Босия разкри истината за Яне Янев[/caption]

Тази сутрин в ефира на Нова тв и bTV се разигра типичният цирк по български сценарий. Докато Босев правеше гръмките си разкрития, в същото това време Яне Янев пък громеше корупцията, която цари в Държавен фонд „Земеделие”. Екс председателят на Комисията по досиетата Методи Андреев заяви в студиото на bTV, че съществува само един начин да се пребори тежката организирана престъпност, която е превзела страната и това е чрез агенти. Той обаче призна, че сериозен проблем възниква тогава, когато тези агенти решат да станат депутати. Андреев допълни още, че тези агенти преди са заемали различни постове в службите.

Бившият председател на Комисията по досиетата подчерта, че Петър Берон, както и президентът на Република България Желю Желев (1990-1997г.), също са били използвани от службите, а по-късно захвърлени като ненужни вещи. Андреев обаче е категоричен, че агентите нямат вина за това, тъй като са били притиснати от властта. Според него всичко това, което наблюдаваме в страната ни към днешна дата е в резултат на опитите на новите хора да изместят старите политици, които както е очевидно, вече са изчерпани, пише pik.bg.

Припомняме, че само преди няколко дни, когато Яне Янев бе гост в "Тази сутрин" по bTV заяви в прав текст, че един от депутатите-отцепници от ГЕРБ е действащ агент на ДАНС (Държавна служба „Национална сигурност”). Той обаче също отказа да посочи името му.