Твърди се, че се е самоубила

Само един ден след официалното закриване на Олимпийските игри в Сочи, пристигна тъжна вест от Германия.

Новината за кончината на 19-годишната биатлонистка Юлия Пийпер бе съобщена от сайта „biathlon-online”. Онлайн изданието отбелязва, че докато биатлонистките им в Сочи се състезавали за медалите, до тях е достигнала тъжна вест от Школата по биатлон в Германия. Някои медии излязоха с информацията, че Юлия се е самоубила с пушката, която е част от спортното й оборудване. Биатлонистката бе една от младите надежди на Бундестима в този спорт. Пийпер се състезаваше в третия тим на германския национален отбор. Тя участва и в младежкото световно първенство, което се проведе през миналата година.

[caption id="attachment_306599" align="alignleft" width="300"]Юлия се е самоубила с пушката от спортното си оборудване Юлия се е самоубила с пушката от спортното си оборудване[/caption]

Междувременно читателят на информационна агенция ПИК Иван Асенов изразява своето разочарование от представянето на българските биатлонисти на Олимпийските игри в Сочи. Той твърди, че до последно е имал надеждата, че състезателите ни ще успеят да направят нещо изненадващо и неочаквано, но уви подобно нещо така и не се случи. Асенов споделя, че му е било много тъжно да слуша обясненията на биатлонистите ни, както и на състезателите ни в спускането с шейни и ски скоковете. Той обаче подчертава, че в никакъв случай не иска да ги обвинява или напада, дори напротив.

Самият факт, че са заслужили участието си на Олимпийските игри е повод за гордост, предвид условията, в които тренират. Двама от спортистите ни са се готвили за Олимпиадата, без да имат необходимите за това условия в България. Асенов посочва, че в страната ни отдавна няма действаща ски шанца и припомня, че от Черния кос не е станало нищо. Улей за спускане пък никога не сме имали. Най-страшното е не само това, че липсват съоръжения за спорт, а това, че децата сякаш с лека ръка се отучиха да спортуват.

Асенов завършва писмото си с това, че не трябва да обвиняваме нашите момчета и момичета, които взеха участие в Олимпийските игри в Сочи, а да им свалим шапка, че изобщо са успели да стигнат до там, предвид условията, които им се предлагат за подготовка в България. Той съветва спортната „министърка-филоложка”, която вероятно е спортувала за последно в час по физкултура в гимназията, да вземе да им съчини поне едно благодарствено писмо, пише pik.bg.