Ожесточена война между Юксел Кадриев и Венелин Петков

Журналистите, работещи в bTV очакват нови рокади по върховете на медията.

През последните няколко седмици бе сменено цялото ръководство на телевизията. Доскоро нямаше никаква драма около директорските кресла, но към днешна дата метлата успя да закачи и тях. На път е да се разрази чутовен скандал в медията, заради назначаването на Венелин Петков за ръководител на „Новини, актуални предавания и спорт”. Колегата му Юксел Кадриев, с когото са отдавнашни врагове е бесен от внезапното повишение на Венелин и дори заплашил, че ще напусне медията, тъй като бил пренебрегнат при преразпределението на шефските постове.

[caption id="attachment_273104" align="alignleft" width="300"]Ожесточена война между Юксел Кадриев и Венелин Петков Ожесточена война между Юксел Кадриев и Венелин Петков[/caption]

От кухнята на медията издават, че Венелин Петков отдавна прави опити да изпрати зад борда Юксел Кадриев и използва всеки удобен случай да злослови срещу него. Не може да се отрече, че злословенето никак не е трудно на Венелин, предвид множеството изцепки на Юксел, които петнят имиджа на медията. Войната между двамата е съвсем явна. Сега обаче тя става още по-ожесточена, след като Венелин има в ръцете си лоста, посредством който ще репресира колегата си и ще превърне работата му в кошмар. Вероятно именно това е и причината, поради която Кадриев се закани, че ще напусне сам, а не изтъкнатата от него.

Ръководството на медията също е сериозно притеснено, тъй като са наясно, че не могат да си позволят да изгубят още едно от емблематичните си лица с висок рейтинг, каквото е Юксел Кадриев. Шефовете са намерили доста хитър начин, по който да подкрепят Юксел в борбата му срещу Венелин Петков, без да му навлекат още проблеми с новия шеф на новините. Устата на Юксел е била „затворена” като са увеличили заплатата му от 3 на 5 хиляди лева със задна дата – от началото на февруари, пише pik.bg. Дали обаче това ще се окаже достатъчно или съвсем скоро ще станем свидетели на нов конфликт предвид, че заплатата на Петков скача двойно (от 4 на 8 хиляди лева), предстои да разберем.