Чистка в Пирогов остави лечебното заведение без някои от най-добрите му специалисти

Чистка в Пирогов е предприела министърката на здравеопазването доктор Таня Андреева. Андреева е решила да се отърве от абсолютно всички членове на борда на лечебното заведение и с един замах ги е уволнила. На тяхно място здравната министърка смята да намърда свои протежета.

[caption id="attachment_272818" align="alignleft" width="300"]Чистка в Пирогов възстанови проф. Раденовски на поста му Чистка в Пирогов възстанови проф. Раденовски на поста му[/caption]

Вследствие на безпрецедентната чистка в Пирогов управителното тяло влиза професор Димитър Раденовски. Който само допреди няколко дена беше разследван от Софийската градска прокуратура. И въпреки огромните скандали около него, Раденовски се завръща в болницата при това като началник. Припомняме ви, че Раденовски беше отстранен от поста изпълнителен директор от предишната здравна министърка - Десислава Атанасова след като бяха установени редица нарушения в управлението му.

По негово време Нели Стойчева, която заемаше поста медицински секретар, е прибирала по 5% от всяка сума за лечение, внесена от чужденец. В следствие на това срещу професор Раденовски бяха съставени пет акта. Въпреки това обаче настоящата здравна министърка Таня Андреева реши да го възстанови на длъжността му след огромната чистка в Пирогов, предприета от нея, научиха от ПИК.