Йордан Венков е поставен в безизходица

Необичайна драма разтърси по-рано днес ефира на TV7.

След 23-годишен брак, разградчанинът Йордан Венков разбира, че съпругата му е омъжена паралелно и за друг мъж. Странната история бе представена днес в рубриката „Съдът влиза“ от предаването на медията „Терминал7”.

През 1991 година, Венков работил на местното пазарче, където се запознал с красива жена. Елена Феодоровна Терзи е украинка. След като чувствата вземат превес, двамата бързо взимат решение за сключат граждански брак. За времето, в което живеят заедно им се ражда син. Макар през времето на целия съвместен живот, Йордан да имал сериозни забележки към своята избраница, той все пак се примирявал със ситуацията.

[caption id="attachment_269327" align="alignleft" width="300"]Съдът не уважи иска на ищеца Йордан Венков Съдът не уважи иска на ищеца Йордан Венков[/caption]

За да може да изхранва семейството си, като повечето българи се наложило Йордан да замине в чужбина. Той е убеден, че за времето, в което не е бил у дома, поведението на съпругата му, не е било безукорно.

Венков твърди, че Елена не е полагала достатъчно грижи за сина им, а освен това се прибирала по късна доба в дома им. Всичко се изяснило в един прекрасен ден, в който първият съпруг на Елена пристигнал в родния град на Йордан, за да я търси. Разградчанинът първоначално се стъписал, но след като се окопитил, завел дело за развод. При все, че съдът постановил категорично, бракът им да бъде анулиран, Елена все още продължава да носи неговата фамилия. Йордан Венков настоява фамилията на дедите му, да бъде отнета от бившата му съпруга.

Според него, тя е срам за семейството, още повече за дядо му и баща му, които са носили тази фамилия с гордост и чест. Венков твърди, че бившата му съпруга е извършила и редица други измами. Освен, че преди сключването на брака й с Йордан, декларирала, че това й е първи брак, докато в същото време била омъжена, Елена предявила претенции и за имоти на фамилията. Съдия Искра Онцова обаче не уважи иска на разградчанина, позовавайки се на новия Семеен кодекс, който влезе в сила 2009 година, пише Блиц.