Васил Левски е бил предаден не само от поп Кръстю

Васил Левски е бил предаден от много повече хора, а не само от поп Кръстю. Това сочи ново изследване на специалисти историци, занимаващи се с живота, дейността и смъртта на Апостола на Свободата. Росен Янков, автор на нова книга, разглеждаща предателството спрямо Васил Левски, е категоричен, че той е бил предаван не само веднъж и то не само от един човек.

[caption id="attachment_266906" align="alignleft" width="300"]Васил Левски не е предаден само от поп Кръстю Васил Левски не е предаден само от поп Кръстю[/caption]

Това е и причината Янков да кръсти творбата си "Предателите на Левски". "Предателите на Васил Левски са десетки", категоричен е писателят. Самият Янков възнамерява това да е едва първото от поредица творби с разследвания, издавани от вестник "168 часа". В интервю за бТВ той споделя, че изследването му за предателите на Васил Левски се различава сериозно от изследванията досега, тъй като за пръв път е използвана помощта на професионален профайлър на МВР. Неговото име е доцент Неделчо Стойчев и е бивш директор на Института по психология на МВР.

Доцент Стойчев има славата на най-добрия криминален психолог в България. За пръв път предателството спрямо Васил Левски се разглежда като престъпление с извършител, предават от вестник "24 часа".