Несполучилият атентатор Октай Енимехмедов е разказал на психолозите от МВР, че искал да види Ахмед Доган унижен, напълнил гащите от страх

Октай е извършил нападението срещу Доган с ясното намерение пред всички да унижи лидера на ДПС, разкриха днес пред съда призованите свидетели. Воден от дълбоко несъгласие с методите на Ахмед Доган, който се изживява като недосегаем, Октай Енимехмедов искал види, как той ще се разтрепери от страх и дори ще напълни гащите пред всички, разказаха на днешното заседание свидетелите.

[caption id="attachment_266729" align="alignright" width="300"]Октай Енимехмедов Октай Енимехмедов искал да види Ахмед Доган унижен[/caption]

Това са експертът – психолог от МВР Росен Йорданов и бившият ръководител на института по психология към вътрешното министерство Неделчо Стойчев, които в случая дадоха само своето субективно, а не експертно мнение. Оказва се, че Октай пред тях се отпуска и споделя всички обстоятелства около своята подготовка за нападението над Ахмед Доган.

Основният движещ мотив на Октай е публичното унижение, а не действия, с които да причини физическа вреда на Доган, смята Неделчо Стойчев. Мисълта, че е възможно да убие лидера на ДПС изобщо не е минавала през ума на Енимехмедов. В присъствието на Стойчев Октай нееднократно декларира, че не е имал намерение да убива Ахмед Доган. Младежът не проявява агресивност към никого от разследващите и експертите от МВР, с които контактува нееднократно. При огледа, в квартирата на младежа намират всичко чисто и подредено. Обяснимо впечатление на психолозите от МВР прави наличието на българско знаме и фотографии на български възрожденци в жилището на етническия турчин Октай Енимехмедов.

Куриозни обстоятелства около бутафорното покушение разкриха малко по-рано и друга двойка свидетели – разследвания за пране на пари ексдепутат от ДПС Христо Бисеров и служителят в НСО Георги Райков, който е охрана на Доган.  Основното веществено доказателство - пистолетът на Октай,  е бил без пълнител.  Гардът потвърди, че е получил от Бисеров увит в хартия пистолет и патрон, но в суматохата не забелязал липсата на пълнителя, който така и не бе намерен. На всички отдавна беше ясно, че постъпката на младежа е чисто емоционална, но за да угодят на Доган, навярно магистратите ще осъдят  Октай, поне за назидание на следващите като него, коментира се в мрежата.