Монополистите от ЧЕЗ тормозят стотици софиянци с тока

ЧЕЗ е на път да отиде на съд. Гневни софиянци се канят да заведат дело срещу монополиста заради хаотичното и постоянно спиране на тока в столицата. В последните дни ситуацията в София е като в дискотека, недоволстват гражданите. "Токът ту спира, ти тръгва, при това без никакво предупреждение", гневят се хората в онлайн форумите.

[caption id="attachment_266373" align="alignleft" width="300"]Хората отново се надигнаха срещу ЧЕЗ Хората отново се надигнаха срещу ЧЕЗ[/caption]

От ЧЕЗ засега отказват коментар за причините за случващото се. Тези внезапни спирания на тока обаче може да доведат до изгарянето на някой домакински електроуред. Да не говорим за пречките, които представляват пред бизнеса, тъй като служителите в офисите не са в състояние да работят без ток. Всичко това кара хората да се организират и да обмислят да заведат дело срещу ЧЕЗ.

Припомняме ви, че днес около 12.30 по обяд токът в центъра на столицата отново спря без никакво предварително предупреждение. Освен неудобство за хората това предизвика и същински хаос в пътната обстановка, тъй като светофарът на кръстовището между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Янко Сакъзов" спря да работи. Нямаше и регулировчик.

В събота ситуацията беше абсолютно същата - токът спря внезапно, без преди това от ЧЕЗ да са предупредили за това, научиха от ПИК.