Едва ли зимата ще се завърне с пълна сила

Прогнозата на синоптика от TV-MET Петър Янков, която бе направена пред вестник „Преса”, че от 20 февруари зимата се завръща с пълна сила, разбуни духовете.

Според него, температурите, които сега на места достигат до 19 градуса, ще паднат до минус 11 градуса. Кратка справка, направена из дългосрочните прогнози на чеждустранните метеорологични сайтове сочи, че всъщност Малък Сечко далеч няма да придобие толкоз свиреп вид. От тях става ясно, че не се очакват драматични обрати в метеорологичната обстановка у нас.

[caption id="attachment_266346" align="alignleft" width="300"]Зимата отново се отлага Зимата отново се отлага[/caption]

Според синоптиците от НИМХ при БАН в следобедните часове на утрешния ден, навсякъде в страната ще е предимно слънчево, а вятърът ще е до умерен и ще се ориентира от запад. В Източна България и Дунавската равнина ще достигне временно до силен, но към края на деня ще започне да отслабва. На повечето места, дневните температури ще останат без съществена промяна и ще са в диапазон между 10 и 15 градуса. За района на София се очаква максималната температура да достигне до 15 градуса. Сутрешните стойности на температурите също ще са над нулата – между 4 и 9 градуса.

И през следващите дни ще се задържи необичайно топло за това време на годината. Предимно слънчево ще остане времето и във вторник и сряда, като по-значителни увеличения на облачността, които ще бъдат временни, се очаква във втората половина на деня. В Дунавската равнина отново ще има условия за мъгла или ниска облачност, а температурите ще се задържат по-ниски в сравнение с останалите райони в страната. Привечер в сряда и през нощта срещу четвъртък в Западна България се очакват превалявания от дъжд, пише Блиц.

В четвъртък ще преобладава предимно облачно време, с валежи, които ще са съсредоточени предимно в районите от източната част на страната. Общо взето, мнението на синоптиците е, че едва ли зимата ще се завърне в България и то с пълна сила, както се твърдеше до преди няколко дни.