Принцесата на Испания даде показания по обвинения в злоупотреба с държавни средства

Принцесата на Испания Кристина беше изправена преда съда в страната по-рано днес. Кралската особа трябваше да даде показания по обвинения срещу нея и съпруга й, че са злоупотребили с държавни средства. Според обвинението Кристина и половинката й са се възползвали от парите на данъкоплатците за свои лично разхдои, в това число и за луксозни партита в имението им в Барселона.

[caption id="attachment_265740" align="alignleft" width="300"]Принцесата на Испания може да бъде осъдена Принцесата на Испания може да бъде осъдена[/caption]

Освен това, принцесата на Испания е заподозряна и в данъчна измама, а също и в пране на пари. Кристина е първия член на кралското семейство, изправен пред съда по подобни обвинения. Заседанието днес беше при закрити врати, а най-малката дъщеря на крал Хуан Карлос е изправена пред сериозната опасност да бъде подведена под съдебна отговорност заради съпруга си, който вече е обвинен в присвояване на над 6 милиона евро държавни пари.

Принцесата на Испания е заподозряна, че му е помагала. Пред съда днес се бяха насъбрали стотици испанци, които протестираха срещу корупцията, предават от БЛИЦ.