В социалните мрежи се появи "новина", че Михаел Шумахер е мъртъв

Михаел Шумахер се бори за живота си вече седмици наред. Легендарният пилот е в кома повече от месец след като падна лошо върху главата си по време на ски. И докато феновете му се молят ден и нощ за здравето на любимеца си, новина от последните часове буквално ги изправи на нокти.

[caption id="attachment_265285" align="alignleft" width="300"]Слух погреба Михаел Шумахер Слух погреба Михаел Шумахер[/caption]

Малко по-рано днес в социалната мрежа Туитър се появи съобщение, казващо, че Михаел Шумахер е мъртъв. Слава богу, новината се оказа дело на някой недобросъвестен шегаджия с извратено чувство за хумор. От болницата в Гренобъл, където лежи звездата, категорично отхвърлиха смущаващия слух. Говорител на лечебното заведение заяви, че институцията официално опровергава информацията, че Михаел Шумахер е починал.

Съвсем естествено новината за смъртта на легендарния пилот, макар и фалшива, веднага събра цял куп журналисти пред болницата в Гренобъл. Припомняме ви, че Михаел Шумахер се намира в състояние на изкуствена кома след като на 29 декември миналата година падна върху главата си по време на ски спускане във Френските Алпи. И макар състоянието му да се е стабилизирало, лекарите все още имат притеснения за пораженията върху мозъка му, предават от БЛИЦ.