Световният ни шампион от 2007 е станал обект на грозна измама, полицията отказва да съдейства

На нагла измама стана жертва Иван Стоицов - човекът, който спечели за България златен медал на световното първенство по вдигане на тежести през 2007 година. На 30 декември миналата година световният шампион е продал стария си автомобил, марка Ауди, на софиянец на възраст 23 години. Двамата сключили договор за лизинг, според който купувачът, чиито имена са Стефан Любенов Иванов, трябва да изплати автомобила на три вноски от по 2000 лева.

[caption id="attachment_265166" align="alignleft" width="300"]Иван Стоицов е станал жертва на нагла измама Иван Стоицов е станал жертва на нагла измама[/caption]

Иванов дал първата част в момента, в който си получил колата. От тогава до сега обаче от него ни вест, ни кост. Стоицов потърсил съдействие от полицията, за да му помогнат да открие измамника. Органите на реда обаче го отпратили, обяснявайки, че не им влиза в правомощията да се занимават с издирване на коли, продадени на лизинг.

Шампионът по щанги е толкова отчаян, че обмисля да потърси измамника на адреса, който е написал в договора. Макар да има съмнения, че е фалшит. Стефан Иванов не отговаря и на посочения телефонен номер, установиха от БЛИЦ.