Клиентът му бил подслушван до 22 януари

Адвокатът на Цветан Цветанов – Менко Менков обяви в сутрешните блокове на bTV и Нова тв, че клиентът му е бил подслушван допреди няколко дни.

От думите на Менков става ясно, че вчера е получил документите, свързани с третото обвинение на клиента му – за това, че е пенсионирал незаконно Орлин Тодоров. Странното е, че в тях е отбелязано, че разследващите органи са поискали от прокуратурата да бъде прекратено използването на СРС-та срещу Цветанов. Това се е случило едва преди няколко дни (22 януари), което означава, че дотогава Цветанов е бил подслушван.

[caption id="attachment_264616" align="alignleft" width="300"]Клиентът му бил подслушван до 22 януари Клиентът му бил подслушван до 22 януари[/caption]

По този начин разговорите, които Цветанов е провел с различни политици от страната и Европа, са станали известни на разследващите органи. Менков подчерта, че не би се учудил, ако след известно време излязат флашки с тайни записи. Правозащитникът на бившия вътрешен министър твърди, че СРС-то е използвано за събиране на информация, която не касае разследването по делото.

Менков заяви, че още днес ще депозира искане до всички институции за изготвянето на всички доказателствени средства по въпросните специални разузнавателни средства. Той поясни, че бързата реакция се налага заради това, че ако в 10-дневен срок не бъде поискано изготвянето на веществените доказателствени средства от задаващия мероприятието, то те ще бъдат унищожени, пише Блиц.