Мъжът е починал на място след зверския инцидент, колегите му са в шок от видяното

45-годишен работник загина на място след като една от машините във фирмата, в която работи, премаза главата му. Жертвата, чието първо име е Еркан, е родом от Кърджали, а самата трагедия се е разиграла в предприятието, в което работи - фабриката "Теклас", намираща се на пътя между Кърджали и Момчилград. Компанията се занимава с производството на каучукови изделия за автомобилната промишленост.

[caption id="attachment_264582" align="alignleft" width="300"]Машината-убиец в Теклас Машината-убиец в Теклас[/caption]

Колегите на загиналия, които са станали свидетели на целия кървав инцидент, са в шок от случилото се. "Беше кошмарно. Машината-робот буквално премаза главата му и го уби на място", споделят ужасените очевидци. Мъжът е бил нов във фирмата, започнал е работа на 10 януари тази година. От ръководството на фабриката също коментираха нелепия инцидент. Те обаче бяха категорични, че Еркан сам си е виновен за участта си. "Нарушил е разпоредбите за безопасност като е влязъл в оградено пространство, в което е забранено", обясниха от "Теклас".

Заради нарушението му се е задействал сензорът на машината, която го ударила фатално в главата. Загиналият Еркан е семеен, има и две деца, които остават сирачета, предават от БЛИЦ.