При цена на хотел 110 долара за нощувка, измамниците искали по 290 долара на вечер

Наши сънародници станаха жертва на безпрецедентна измама по време на коледната си почивка на остров Бали. Нашенците са били жестоко прецакани да плащат космически суми за хотел и автомобил под наем. Най-фрапиращото в цялата ситуация е, че българските туристи са били измамени от... други българи!

[caption id="attachment_264468" align="alignleft" width="300"]Наши сънародници са станали жертва на измама в Бали Наши сънародници са станали жертва на измама в Бали[/caption]

Измамниците са Мая и Константин Левакови, които се наели със задачата да осигурят хотел и кола под наем за жертвите си. 18-те туристи пристигнали в екзотичната държава, за да прекарат Коледа там. Те били предупредени от Левакови, че ще трябва да заплатят по 290 долара на нощ за престоя си в хотела. Оказало се обаче, че в сградата се извършва преустройство и хората буквално не могат да спят от непрестанния шум. Затова и поискали среща с мениджъра на хотела.

Представете си каква била изненадата им, когато мъжът им съобщил, че цената на стаите е 110 долара на нощ. Или повече от два пъти по-евтино от прибраното от Левакови. За капак се оказало, че измамниците са ги минали и с парите за автомобила под наем. Вместо прибраните от тях 12 000 долара, колата излизала едва 3 бона, научиха от БЛИЦ.

Срещу семейство Левакови е започнало разследване, те са се покрили.