Снежни виелици ще вилнеят нощес

Прогнозата на синоптиците сочи, че привечер от североизток ще нахлуе нова снежна вълна.

През днешния ден облачността над страната ще остане предимно значителна, а по-късно в района на Югозападна България ще завали сняг. Валежите ще се активизират през нощта, когато сняг ще завали над цяла България, без крайните югоизточни райони и Черноморието, където заради повишението на температурите ще вали дъжд. Не се изключва възможността в тези райони да се образуват нови поледици.

[caption id="attachment_264370" align="alignleft" width="300"]Снежни виелици ще вилнеят нощес Снежни виелици ще вилнеят нощес[/caption]

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщават, че пътищата на територията на България са проходими при зимни условия. Температурите варират от минус 10 до плюс 2 градуса. Към този час слаб сняг вали в област Силистра. В района на Вакарел видимостта е намалена до сто и петдесет метра поради мъгла. Близо три хиляди снегопочистващи машини се грижат за осигуряването на проходимостта на пътната мрежа на територията на България.

Все още е бедствено положението в общините Руен и Дългопол. Десетки населени места продължават да са без електричество. Синоптиците предупреждават, че новата снежна вълна ще ни затрупа още утре. Очаква се ново усложнение на обстановката. От Пътна полиция предупреждават водачите на моторни превозни средства, които имат път към централната и северната част на страната да бъдат оборудвани с вериги, пише Блиц.