Призрачен кораб наближава Европа (видео)

Призрачен кораб наближава Европа (видео)
5 (100%) 5 votes
Корабът „Любов Орлова” е построен в Югославия през 1976 година

Кораб-призрак без хора на борда, но с хиляди заразени плъхове, се движи към бреговете на Великобритания – пише „България днес”. Огромният плавателен съд с името „Любов Орлова” е построен през 1976 година в бившата държава Югославия и няколко десетилетия е плавал под съветски флаг.
През 2012 г. обаче е изоставен от собствениците си на пристанище в Канада. Причината за това е обявен фалит и невъзможност да се платят заплатите на екипажа. Собствениците опитват да продадат 1500-тонния круизен лайнер за скрап в Доминиканската република на цена над 1 млрд. долара, но транспортните разходи се оказват прекалено много и корабът остава да гние на пристанището. Когато и там присъствието му се оказва нежелано, Канада пуска кораба свободно да плава в международни води.

Любов Орлова

Корабът-призрак плаши моряците

В момента корабът „Любов Орлова” е прекосил почти 2/3 от Атлантическия океан и уверено се движи към бреговете на Обединеното кралство.
„Трябва да бъдем бдителни. В последните месеци имаше няколко много силни бури, но за да потъне толкова голям плавателен съд, трябва повече” – заявява Крис Рейнолд, шеф на ирландската брегова охрана.
Сглобеният в Риека кораб е проектиран като изключително сигурен лайнер – обясняват специалистите. Те допълват, че е възможно на борда да има хиляди плъхове, които се самоизяждат и носят зарази.

Мистерията около „Любов Орлова“ се подсилва, когато на 22 февруари, 2013 г. корабът, без нито един човек на борда, подава  сигнал за бедствие. Тогава плавателният съд бил на 2 400 км от ирландския бряг. След няколко минути сигналът пропаднал и корабът отново изчезнал в неизвестност. Така сагата за Корабът-призрак продължава.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар