Дончев „скубе” потребителите на синьо гориво

Фирмата монополист, трупаща пари на гърба на потребителите си – „Газпром” и Сашо Дончев, която бе зачената от „Мултигруп” успя да остане встрани и да не влезе в полезрението на общественото недоволство срещу енергийните монополи.

Припомняме, че именно това недоволство се превърна в препъни камъчето за правителството на Бойко Борисов и го свали от власт преди година. Най-странното е, че от години тази фирма използва същите похвати, каквито и ЕРП-тата при формирането на клиентските сметки и ги „скубе” не по-малко от тях.

[caption id="attachment_263959" align="alignleft" width="300"]Дончев „скубе” потребителите на синьо гориво Дончев „скубе” потребителите на синьо гориво[/caption]

Монополистът трупа пари по най-невъзмутим начин като в същото време се възмущава от поевтиняването на тока, което така и не бе усетено от редовия потребител, определяйки го като „асоциално”. Разбира се всичко това си има основателна причина да се случва – битовите клиенти на газовия монополист са хора със завидно финансово състояние и биха могли да си позволят инвестиции в порядъка на 4-5 хиляди евро, за да ползват синьото гориво в своите имоти.

Това означава, че колкото и да са надути сметките им за газ, те не представляват основното разходно перо за техните семейства. Напоследък обаче те също взеха да се оглеждат, а недоволството им нараства, след като стана ясно, че „най-евтината” енергия, за каквато е сочено синьото гориво всъщност далеч не е толкоз евтина. През последните няколко години цената на природния газ за битови клиенти бе натоварена с множество допълнителни разходи и по този начин тя почти се изравни с тази на тока.

Оказва се, че доставната цена на природния газ, доставен от „Овергаз” в България е най-висока от всички държави-членки на Евросъюза. Човекът натрупал богатството си от съвместния бизнес с руския газов монополист остава глух и сляп за недоволството на клиентите си, пише Блиц.