Седемкратният шампион е в безсъзнание от прекалено дълго време

Михаел Шумахер може да остане в състояние на будна кома до края на живота си, дори и да излезе от безсъзнанието, в което лекарите го поддържат до момента. Мрачната прогноза идва от специалиста по неврология професор Жан-Марк Огрогозо от университета в Бордо. По думите на експерта спортната легенда е от прекалено дълго време в безсъзнание и дори да се събуди, мозъкът му ще бъде необратимо увреден.

[caption id="attachment_263931" align="alignleft" width="300"]Михаел Шумахер може да остане в будна кома до края на живота си Михаел Шумахер може да остане в будна кома до края на живота си[/caption]

"Има реална опасност Шумахер да прекара остатъка от живота си в будна кома - да бъде с отворени очи, но без никакви възприятия за заобикалящия го свят.", смята професорът. Професор Огрогозо прави поредната мрачна прогноза за бъдещето на Шуми на база медицинските си знания. За радост на феновете обаче думите на специалиста не са потвърдени от лекуващите лекари на Шумахер в болницата в Гренобъл.

Към момента от там липсва каквато и да е официална информация за състоянието му, затова представителите на световните медии прибягват до коментари на специалисти в сферата на неврохиругията, които обаче нямат пряк досег с шампиона от Формула 1. Към момента Михаел Шумахер продължава да е в изкуствена кома, състоянието му е стабилно. Пилето обаче все е още е с опасност за живота, предават от ПИК.