"Не е негова работа да говори от името на БСП", изригна червената депутатка

Разцеплението в левицата се усеща все по-явно с всеки изминал ден. След като участници в АБВ не бяха допуснати на националното съвещание на БСП в Пловдив, депутатката от партията Корнелия Нинова нападна остро колегата си Румен Петков.

[caption id="attachment_263455" align="alignleft" width="300"]Корнелия Нинова нападна остро Румен Петков Корнелия Нинова нападна остро Румен Петков[/caption]

Повод за гнева й стана разкритието, че бившият министър се е срещал на четири очи с Бойко Борисов, за да обсъждат бъдещето на проекта за АЕЦ Белене. "Не е работа на Румен Петков да говори с когото и да е от името на БСП", изригна гневно червената депутатка в студиото на бТВ "Тази сутрин". Нинова беше категорична, че поведението на Петков е недопустимо и че не може да става и дума той да е водил преговори с Бойко от името на Коалиция за България. "Срещата между двамата е била лична", заяви народната представителка.

Нинова коментира и отлива на хора на БСП към новата формация на Георги Първанов АБВ. Според нея е много лошо за партията, че кадърни хора я напускат, визирайки Ивайло Калфин. "Всичко, случващо се покрай АБВ обаче е лош сигнал както за членовете на БСП, така и за симпатизантите й", завърши Нинова, предават от БЛИЦ.