В основата на проекта на Георги Първанов стои не Бойко Борисов, а енергийният бос Богомил Манчев

Нови, скандални разкрития са на път да подкопаят и без това малкото доверие, което АБВ успя да си спечели сред избирателите. Оказа се, че зад проекта на Георги Първанов стои не Бойко Борисов, както усилено се коментира в последните дни, а енергийният шеф Богомил Манчев. А целта на новата формация била съвсем простичка - влизане в Парламента, за да се гарантира рестартиране на проекта за АЕЦ Белене.

[caption id="attachment_263339" align="alignleft" width="300"]Разкриха кой стои зад АБВ и Георги Първанов Разкриха кой стои зад АБВ и Георги Първанов[/caption]

Както знаете, Манчев е обвиняем за източване на 8 милиона лева от проекта за втората атомна централа. Той е добре известен с факта, че е спонсор на Първанов, а в случая, ако АБВ успеят да уредят рестарта на "Белене", неговата фирма "Риск инженеринг" ще прилапа 5% комисионна от инвестицията от 10 милиарда евро, която американска фирма възнамерява да направи в проекта. Казано накратко, Манчев ще гушне 500 милиона евро, ако Първанов и сие му уредят рестарта на проекта за АЕЦ-а.

Нещо, което няма как да се случи при настоящите управници. Затова основна цел в момента на новоизлюпените политически партньори е идването на власт на станалата нарицателна коалиция "Мишо Бирата", предават от ПИК.