Момчето е имало кръвоизливи във всички органи

Първата жертва на новия грип вече е факт. Момче в девети клас издъхна след усложнения на заболяването, научиха от вестник "Телеграф". Илиян Палешников, ученик в езиковата гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик е починал в съня си, а лекарите се съмняват, че става въпрос именно за новия коварен грип, който вече плъзна из страната. Пазарджик е сред най-засегнатите региони, показва информация на Здравното министерство.

[caption id="attachment_263022" align="alignleft" width="300"]Деветокласник почина след усложнения на новия грип Деветокласник почина след усложнения на новия грип[/caption]

Майката на Илиян потвърди, че в последните дни синът й не се е чувствал добре. Имал е хрема, лека температура и главоболие. Всички в семейството обаче решили, че става въпрос за лека настинка и не предприели мерки. Деветокласникът не е ходил на преглед при лекар и не е пиел лекарства, за да се излекува. Във фаталната сутрин родителите му го намират в стаята му с кръвоизлив от носа. Повиканият екип на Спешна помощ само констатира смъртта. Последвалите изследвания показват, че момчето има кръвоизливи от всички органи, което е едно от последствията на нелекуван навреме грип, разкри доктор Ангел Кунчев от пазарджишката болница.

Тепърва предстоят още проби, за да се докаже, че тийнейджърът е издъхнал именно заради усложнения на новия грип. Директорката на гимназията, в която е учил - Велка Недялкова, обяви, че съучениците му са в шок от новината, предават от ПИК.