Професор Николай Яръмов е разследван за смъртта на пациент, както и за системна злоупотреба със средства

Управляващите продължават със скандалните си назначения. Лекарят Николай Яръмов, който е разследван за редица престъпления, сред които и смъртта на пациент, е на път да бъде назначен на отговорна длъжност в МВР болница. Любопитното е, че във въпросното лечебно заведение като заместник-началник работи и близкият му приятел доктор Илия Баташки. Който пък, по една случайност, е сред най-доверените хора на Сергей Станишев.

[caption id="attachment_262819" align="alignleft" width="221"]Професор Николай Яръмов е разследван за смъртта на пациент Професор Николай Яръмов е разследван за смъртта на пациент[/caption]

В момента Баташки на практика ръководи болницата, тъй като досегашният директор подаде оставка. Скандалният професор Яръмов пък е разследван за злоупотреба със средства, идващи от клинични пътеки. И не само това. Материал на ТВ7 категорично доказа, че докторът има вина за смъртта на пациент. Заради пропуски в работата му, пациент от рак умира, след като не му е направена операция, въпреки че болният е заплатил исканите за интервенцията 2200 лева. Пари, които впоследствие се разбира, че не трябва да дава, тъй като се поемат от Здравната каса.

Самият доктор Яръмов твърди, че всички тези обвинения са скалъпени. Той обаче не успя да обори нарушенията, заради които беше уволнен от Александровска болница, предават от ПИК.