Предубежденията на Великобритания към нас и северните ни съседи са напълно излишни, убедени са в Германия

Отпадането на преходния период за българи и румънци за свободен достъп до пазара на труда на европейските държави, хвърли в ужас Великобритания. На Острова от сега се чудят как ще се отърват от наплива от емигранти, желаещи да работят там. Не така обаче стоят нещата за другите държави, които също наложиха преходен период.

[caption id="attachment_262150" align="alignleft" width="300"]Българите и румънците са от полза за запада Българите и румънците са от полза за запада[/caption]

Немският експерт по миграционните въпроси Томас Либиг е категоричен, че Западът може само да спечели от евтината работна ръка, която ще им осигурят българите и румънците. В същото време, тези работници предлагат и високо качество на услугите си, убеден е експертът. Мнението му се споделя и от Андреас Пот - директор на Института за миграционни изследвания. Той е категоричен, че миграцията на българи и румънци не бива да притеснява Запада. Като пример той посочва Италия и Испания, които са в много по-лошо икономическо състояние от Германия и Великобритания, например, но емигрантите не ги тревожат.

Припомняме ви, че отпадането на преходния период означава, че всеки може да си търси работа в рамките на три месеца във всяка една страна от Европейския съюз. Социалната политика на въпросната държава обаче се определя от властта в нея, предават от offnews.bg.