Френската журналистка е направила истински удар с материала си, но у нас се гледа доста скептично на историята

[caption id="attachment_261851" align="alignleft" width="300"]Софийски гробища Призрачно сияние в Софийски гробища[/caption]

Призрачно видео от Софийските гробища стресна французите, след като журналистка от списание „Paris Match” публикува кадри в онлайн изданието им. Освен студени тръпки, клипът предизвика и редица спорове относно автентичността му и това къде точно е заснет.

Според статията видеото е правено в Софийските гробища, където пред крипта на отдавна загинала българска фамилия бродят странни сенки. Заснето е с инфрачервена камера и се вижда как призрачно сияние влиза и излиза през вратата. То се движи по особен начин, появява се и изчезва.

Според разказа на журналистката Наталия Перманова в криптата са положени девет от членовете на семейство Сарафови, загинали през 1912 година. Те са изгорели в пожар, като така и не е установено как е пламнал и дали палежът не е бил умишлен. Сред покойниците са четиригодишно дете и възрастен мъж на 64 години.

[caption id="attachment_261852" align="alignright" width="300"]призрак Силуетът бил на покойник от фамилия Сарафови, смята журналистка[/caption]

Видеото е гледано над 45 000 пъти и има над 40 коментара. Френската журналистка е направила истински удар с материала си, но у нас се гледа доста скептично на историята.

Освен че в Софийските гробища такава скрипта не е позната, в архивите няма данни за семейство Сарафови, починали в пожар. „Много аматьорки монтаж. Вижда се и с просто око, че това е фалшив клип с евтин колаж“, коментират родните интернет потребители.

А вие виждате ли призрак във видеото?