Каската на Михаел Шумахер е била разцепена на две, което означава, че без нея, той е щял да почине на място

[caption id="attachment_261763" align="alignleft" width="300"] Михаел Шумахер е малко по-добре[/caption]

Михаел Шумахер е претърпял втора операция, след която, по думите на лекарите, е по-добре. Все пак състоянието му остава критично и все още има опасност за живота му. За да не се влоши състоянието му, лекарите ще го поддържат в кома седмици наред.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 е в болница в Гренобъл, където медиците изкуствено го държат в кома при ниска температура, за да се предотврати мозъчен оток. Заедно с него са съпругата му Корина и двете му деца.

След втората операция има подобрение, но опасността за живота му все още е налице.

Ударът е бил изключително силен и при такива инциденти често лечението продължава много дълго. Каската на Шумахер е била разцепена на две, което означава, че без нея, той е щял да почине на място.

Припомняме, че тази неделя Михаел Шумахер претърпя инцидент, докато караше ски във Франция. Заедно със сина си те се движили по необезопасена писта с висока скорост. Шумахер пада и удря главата си върху камък, скрит под снега.

Броени минути след инцидента, на място пристига лекарски екип и Шумахер е откаран в болница, където претърпя две операции.